Повчитися у справжніх професіоналів своєї справи. Захоплюючий відпочинок, корисне проведення часу в „Арніці”

Коли на вулиці місяць лютий, ще холодно, - так хочеться побачити хоча б в уяві зелень, перші весняні квіти. Саме такий передвесняний настрій привезли з собою діткам в „Арніку” педагоги Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН”, які продовжили  дарувати дітям веселі емоції та допомагали  активно, з користю проводити час у таборі.   Діти мали змогу особисто взяти участь у чомусь унікальному та неординарному.

Є багато цікавих способів виразити свою творчість на папері, завжди знайдеться справа для умілих рук, - наголосила  Анжеліка Фесущак,  керівник гуртка „Природа і фантазія”. Вона допомогла  дітям  виготовити подарунки своїми руками  для мам на   8 Березня, які  дуже зрадіють яскравим листівкам, з майстерно скомпонованими  сухоцвітами, кольоровими камінцями, крупами.

Лекцією-майстер-класом на тему  „Традиційні музичні інструменти Карпатського регіону” захопив дітей чудовий музикант, майстер-педагог  Володимир  Короленко . У цікавій формі він розповів дітям про природу звуку та винайдення стародавніх примітивних засобів його видобування, про     виникнення давніх народних музичних інструментів, їх будову та зміну в часі, а також про етнічні особливості музичної культури Українського Карпатського регіону.

Особливе зацікавлення у діток викликала практична частина майстер-класу, під час якого вони пробували музикувати  на  маловідомих, стародавніх інструментах Закарпаття: барабані, дримбі, тилинці, флоярі, сопілці, джоломизі, дзвониках,  окарині, кувиці. 

Керівник гуртка з образотворчого мистецтва Єлизавета  Кузик на своєму майстер-класі з  малювання аквареллю перших весняних квітів запропонувала дітям цікаві техніки: малювання по мокрому, з використанням свічки, техніку з цікавою назвою „чап-чаляп”. Діти з задоволенням малювали і слухали розповідь про першоцвіти, які занесені в Червону книгу, до яких потрібно ставитись з трепетом і любов’ю. 

Запропоновані педагогами „ПАДІЮну” форми роботи виховують у дітей бажання творчо розвиватись, зміцнюють їх  мотивацію до саморозвитку і самовдосконалення. 

 

joomlamodniyportal.ru