„Воскресни, писанко!”

Традиційно напередодні Вербної неділі на Закарпатті стартував обласний фестиваль-конкурс „Воскресни, писанко!” У цьому році це свято краси, натхнення, творчості, підтримки творчої та обдарованої молоді, приурочене Великодню, проводиться вп’яте.

 І вже традиційно Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН” представляє на фестивалі святково-музичну програму, учасниками якої є юні вокалісти та танцівники хореографічних колективів  зразкового продюсерського центру „ПАДІЮНу”.  Крім того, наш заклад представив одне з найгарніших та найпомітніших дерев диво-саду, на якому красувались писанки виконані у різноманітних  техніках,  педагоги та учні проводили ще й численні майстер-класи з виготовлення  крашанок . Десятки технік учасники могли опанувати просто неба. В день відкриття побачити справжній писанковий рай прийшли  сотні закарпатців та гостей краю.

В атріумі Закарпатської облдержадміністрації розміщено також виставку вишитих рушників, що відображають багатство колористики та орнаменту як традиційної вишивки, так і сучасних технік рукоділля.

Упродовж 18 квітня – 7 травня (а стільки триватиме експозиція) кожен, відвідавши площу Народну, зможе вповні  насолодитись та зачерпнути з чистої криниці народної творчості наснагу, додати собі впевненості, заглянути на мить у чисту душу дитини, відтворену у писанці, й відчути ту безмежну радість, що її несуть із собою Великодні свята.

 

Представлені роботи віддзеркалюють нашу національну самобутність, показують зв'язок поколінь, нагадують про важливість збереження традицій і звичаїв Срібної Землі.

 

joomlamodniyportal.ru