Благодійні вітання для самотніх людей похилого віку

Гарною традицією для вихованців та педагогів палацу є активна участь у благодійних та доброчинних справах. Напередодні різноманітних свят „падіюнівці” відвідують дитячі будинки, школи-інтернати та соціальні центри для самотніх людей похилого віку.

Так 26 грудня гуртківці відділу духовного і творчого розвитку „Джерела” разом із своїми педагогами та батьками завітали до ужгородського міського територіального центру соціального обслуговування і надання соціальних послуг. Більшість стареньких у будинку престарілих самотні, не мають нікого, хто міг би турбуватися про них і нічого, що могло б їх зацікавити, вони майже завжди нещасні, адже почуваються непотрібними, самотніми та покинутими. 

Для людей та персоналу закладу учасники фольклорного ансамблю підготували душевні різдвяні привітання – колядки, щедрівки та віншування. Було помітно як дітки намагалися якнайкраще виступити, щоб подарувати настрій самотнім стареньким. І це їм, звичайно, вдалося. Адже, вже після першої колядки багато бабусь та дідусів підспівували такі знайомі з дитинства різдвяні пісні. Зворушені виступами дітей мешканці центру щиро підтримували юних артистів.

Подібні заходи сприяють вихованню у дітей поваги до старших людей, турботи про них, формують розуміння сімейних цінностей, уявлень про родинні стосунки. 

joomlamodniyportal.ru