Лабораторія медіа для молоді розпочинає працювати у „ПАДІЮНі”

Синтезувати креативні ідеї, експериментувати зі звуками, світлинами та відеокадрами, у прямому сенсі, винаходити сучасний якісний медіаконтент відтепер зможуть вихованці та педагоги „ПАДІЮНу”. 

Наприкінці 2019 року Закарпатський обласний палац дитячої та юнацької творчості  переміг у Всеукраїнському конкурсі цифрових медіа „Youth MediaLab”, до речі, серед поданих 520 заявок „ПАДІЮН” потрапив у двадцятку переможців. Грантовий проект покликаний на розвиток у молоді навичок медіаграмотності, критичного мислення, набуття досвіду створення аудіо- відео та діджитал контенту у технічних умовах наближених до професійних ньюзрумів. 

Стартував проєкт на базі „ПАДІЮНу” з дводенного масиву тренінгів від координаторів „Youth MediaLab”. 11лютого в перший день навчання вихованці дитячо-юнацької радіостудії „ПАДІЮН-ЛАЙФ”(кер. Черленяк М.А.) змогли розширити свої знання з основ написання актуальної інформації, навчитися відрізняти достовірні факти від фейків, опанувати 7 головних стандартів професійного журналіста та загалом збагнути, як мають працювати медійники в епоху соціальних мереж. Закріплений досвід учні втілювали завдяки  практичним завданням, розробляли концепції для телесюжетів, одразу радилися із менторами, аби вже незабаром втілити ідеї у реальність. Тренерами були: 

Ірина Саєвич – журналістка „Громадського радіо”;

Олег Гнатюк – журналіст інтернет-видання „Крим.Реалії”

Ілля Удовиченко – менеджер проєкту „Youth MediaLab”

Під час другого тренувального дня Олег Гнатюк ділився практичним досвідом зі створення відеоконтенту. Усі разом вчилися опановувати технічні параметри  відео, шукати вдалі кадри, будувати у них композицію,  а відтак формувати динамічний відеоряд під час фінального монтажу. На реальних прикладах тренер порівняв технічний арсенал, який застосовують фахівці ЗМІ та блогери, у котрих зазвичай під руками лише смартфон. 

 Девіз відомої медіакомпанії твердить: „Нашу роботу бачать усі!”, тож, будьте певні, результати праці падіюнівців також не залишиться непоміченими. Проєкт „Youth MediaLab” працює над створенням веб-платформи, де переможці конкурсу публікуватимуть свій контент та обмінюватимуться результатами. 

joomlamodniyportal.ru