«Відкрий свої очі, відкрий своє серце, відкрий свій розум – будь здоровим!»

У підлітковому віці харчування значно впливає на стан здоров’я, не лише в поточному часі, а й майбутньому житті. Забезпечення повноцінного харчування є необхідною умовою нормального росту, фізичного і розумового розвиткудитини.

 

Порушення харчування дітей і підлітків є однією з важливих причин виникнення захворювань шлунково-кишкового тракту, анемії, хвороби обміну речовин (надмірна вага, ожиріння, цукровий діабет). Їх поширеність збільшується в останні роки. При цьому рівень обізнаності в питаннях раціонального харчування залишається низьким.

Даний проект був реалізований  під егідою Польсько-Української ради обміну молоддю та спрямований на підвищення знань про правильне харчування, формування культури здорового способу життя та виховання  відповідальності за своє здоров’я серед молоді.

У проекті брали  участь 20 учасників з Польщі та України. Через пандемію коронавірусу SARS-CoV-1 проекти PURWM були перенесені у віртуальну реальність. Заходи, включені до розкладу, відбувались  в новій формі: за допомогою таких програм, як Zoom, Facebook, Messenger. Програма проекту включала інтеграцію у формі онлайн-зустрічей, тематичних практикумів, національних презентацій, віртуальних прогулянок, фізичних навантажень. Метою проекту є вивчення та збір принципів здорового способу життя, формування належних харчових звичок, прагнення змінити поведінку та формування позицій, що стосуються здоров’я, створення електронної кулінарної книги.

joomlamodniyportal.ru