«Воскресни, писанко!» − учні та педагоги з усіх районів Закарпаття долучилися до фестивалю-конкурсу писанок

pysankoЦього року обласний фестиваль-конкурс «Воскресни, писанко» на Закарпатті проводять вже вдруге. Традиційно він проходить на головній площі області – площі Народній, перед будівлею ОДА.  До нього долучилися учнівська молодь зі всієї області. Разом з педагогами діти збираються, аби вшанувати символ свята Великодня – писанку.

Цьогоріч представили 52 унікальні писанкові дерева, більше тисячі писанок, виконаних у різних техніках, краяни можуть побачити на виставці. Педагоги наголошують – така багатогранність робіт свідчить про талант дітей та педагогів, а ще про те, що закарпатці бережуть свої традиції, цікавляться ними і популяризують їх. «Народні традиції мають бути вічними. Тільки тоді народ можна вважати по- справжньому багатим, автентичним. Наші освітяни і їх учні роблять усе, аби ці традиції жили», − зазначила під час офіційного відкриття фестивалю директор департаменту освіти і науки Ганна Сопкова.  
Вихованці Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості «ПАДІЮН» порадували гостей святковим концертом, у якому гармонійно переплелися кращі вокальні та хореографічні номери. Крім того, заклад представив і своє писанкове дерево, що вирізнялося з-поміж інших унікальною стилістикою та витриманою кольоровою гамою .
 «Нас зібрала писанка, а писанка символізує життя. Життя народу, життя традицій і життя краю», − зазначив під час вітального слова голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль.
Крім представлення самих писанок педагоги та учні проводили ще й численні майстер-класи з виготовлення  писанок. Десятки технік учасники могли опанувати просто неба. В день відкриття побачити справжній писанковий рай прийшло кілька сотень закарпатців та гостей краю.
Організатори заходу визначили переможців у кількох номінаціях і нагородили їх грамотами та подарунками. Тих, хто ще не встиг побачити виставку організатори запрошують її переглянути. А триватиме «Воскресни, писанко!» до 7 травня.

joomlamodniyportal.ru