Обласний збір лідерів учнівського самоврядування

25 листопада у Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН” відбувся обласний збір лідерів учнівського самоврядування загальноосвітніх навчальних закладів. Юні лідери з багатьох куточків нашого краю представили свої районні та міські організації, загальна кількість учасників сягала більше сотні осіб. Захід розпочав свою роботу гімном України. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять Героїв Небесної Сотні, воїнів, що загинули у АТО та українців загиблих від голодомору.

        

Найактивніші учасники збору виступили з доповідями та презентаціями, поділилися досвідом успішно реалізованих учнівськими осередками акцій та проектів, зокрема:  Юріна Марія - член Іршавської районної учнівської організації „Лідер”,  Іршавський район,  Осійська ЗОШ І-ІІІ ступенів  імені Ф. Потушняка, 11 клас , з проектом „Еко-молодь, Любка Наталія – голова Виноградівської ради старшокласників,   учениця 11 класу Олешницької загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів, з проектом „Лідер у дії”,  Медвідь Андрій – президент  учнівського самоврядування,  Мукачівский район, Кольчинська ЗОШ I-III ступенів,10 клас, з презентацією „Моя роль у долі України”.     

Згідно програми в рамках форуму відбулися вибори президента Закарпатського обласного учнівського парламенту „Нове покоління”. Позмагатися за посаду виявили бажання аж п'ятнадцять кандидатів, які представили присутнім свої передвиборчі програми. У підсумку голосування шостим президентом обласної учнівської організації стала Юріна Марія з Іршавськи район, Осійська ЗОШ І-ІІІ ступенів  імені Ф. Потушняка, 11 клас, обов'язки віце-президента протягом року буде виконувати Конкус Ніколетта, ученицяРуськокомарівської загальноосвітньої ЗОШ І-ІІІ ст. Ужгородського району.    За традицією, новообраний президент склав присягу та отримав  посвідчення й булаву влади. В рамках заходу для лідерів було проведено корисні та цікаві тренінги: „Я-концепція та самопрезентація” (тренер - Діана Сідун - Сович, психолог та ведуча дитячої програми Я знаю на телеканалі Тиса 1); „Волонтерство, благодійні фонди, гранти” ( Яна Сидор, заступник  голови правління Всеукраїнського благодійного фонду Серце до Серця”).  

Тож новообраний парламент, юні лідери, натхненні новими знаннями, поверталися у свої райони, міста, школи з бажанням та готовністю ініціювати та реалізовувати нові цікаві проекти, бути модераторами різноманітних, тренінгів та проектів.

 

joomlamodniyportal.ru