Всеукраїнський форум „Права людини”

На виконання завдань і заходів Державної соціальної програми „Національний план дій щодо реалізації Конвенції ООН про права дитини” в рамках Всеукраїнського тижня права 5-7 грудня 2018 року у м. Києві на базі Національного еколого-натуралістичного центру учнівської молоді відбувся Всеукраїнський збір лідерів учнівського самоврядування України за темою „Права людини”. У роботі зборів взяло участь більше ста лідерів зі всієї України.             

Програма заходу  була надзвичайно цікавою та  насиченою: дискусії, тематичні обговорення, пленарне засідання та активна тренінгова програма.

Присутнім були презентовані проекти, які реалізувались у 2018 році лідерами учнівського врядування регіонів:                 

„Схід-Захід – разом!”( Харківська область);           

Протидія насильству в дитячому середовищі (Черкаська та Донецька області);              

Очільники парламенту Закарпатської області звітували про акцію "Останній світовий день прибирання", а також про екологічну ситуацію на Закарпатті та шляхи її вирішення.                

Торік була створена Національна дитяча рада за підтримки Уповноваженого Президента України з прав дитини Миколи Миколайовича Кулеби. Це і стало цікавим обговоренням досвіду роботи Ради та основних засад її створення.                  

Лідери обласного учнівського парламенту „Нове покоління” були удостоєні важливої почесної відзнаки. У рамках Всеукраїнської естафети учнівської молоді „Прапор доброчинності” відбулась урочиста передача Прапора делегацією Чернівецької області лідерам Закарпаття.                  

Лідери Миколаївської області запропонували проведення Всеукраїнського конкурсу „Лідер року”, присутні представники областей підтримали цю ініціативу. А ввечері всіх присутніх очікувала від славного Закарпаття запальна вечірка.                      

Наступного дня лідери працювали у п’ятьох локаціях:  „Протидія булінгу”,  „Гендерна рівність”, „Медіація – крок для примирення”,  „Національна дитяча „гаряча лінія”, „U-Report – твоя думка важлива”. Відбулася інтерактивна зустріч з представниками ГО "Ла Страда-Україна" з питань профілактики насильства в дитячому колективі, домашнього насильства та побудови стосунків мирним шляхом. Для голів обласних рад старшокласників представники ГО „Волонтер” провели тренінг „Безпечний інтернет та медіаграмотність”. А члени Київської міської ради старшокласників та Київського центру дитячо-юнацького туризму, краєзнавства та військово-патріотичного виховання провели пізнавально-патріотичний квест „Пізнаймо Україну”.             

Плідною, продуктивною та корисною видався тренінг "Тимбілдінг як основа ефективності корпоративної діяльності" для координаторів учнівського самоврядування, який провели методисти організаційно-методичного відділу Київського палацу дітей та юнацтва.            

Цікавим був вечір „У колі друзів” з нагоди Дня захисника України. Хлопці-лідери брали активну участь у патріотичних конкурсах, змагались та перемагали. Кожний учасник зборів написав листа Захиснику України. Присутні лідери утворили ланцюг єднання та флешмоб, вшанували загиблих героїв та разом заспівали пісню "Воїни світла". Всі учасники Всеукраїнських зборів отримали сертифікати, а  лідери Закарпатської області ще й подяку МОН України за активну участь у проведенні форуму.

joomlamodniyportal.ru