Діти змінюють світ…

7-8 травня у Києві відбулася Стратегічна сесія робочої групи з реформи ДІ ("деінституціалізація"). Учасниками Сесії стали 21 представник Національної дитячої  Ради, випускники інтернатних закладів та лідери шкільного самоврядування з 11 регіонів України, серед них був і очільник Закарпатського обласного учнівського парламенту «Нове покоління» Назар Староста.

 В рамках Сесії учасники самостійно розробляли інструменти для просування реформи ДІ і планували свою подальшу діяльність як представники Національної ради дітей і молоді на національному і регіональному рівнях, оскільки саме вони є агентами змін та експертами в питаннях власних потреб та інтересів.

 

Протягом заходу представники Національної дитячої Ради:

✅ дізналися більше про участь дітей і молоді в процесах прийняття рішень, що стосуються їхнього життя і добробуту, разом з Eugenia Godoroja, представниця Lumos, Молдова

✅ грунтовніше дослідили реформу ДІ та 10 її елементів за моделлю Lumos разом з Zubriy Ksenia, ДІ консультант, Lumos 

✅ знаходили відповіді на питання, що стосуються правових аспектів захисту і охорони дитинства спільно з Валентина Березина (Valentina Berezina), начальник відділу усиновлення та сімейних форм виховання Служби у справах дітей м. Києва

✅ дізналися про інструменти соціального маркетингу і наші власні можливості в просуванні реформи ДІ з нашими чудовими партнерами і друзями з компанії Global marketing, засновник Ніколас Дімітрофф та представниці його команди Марина Кавецька і Galina Aleykina

✅розібралися в питанні стратегічного планування та важливості цього етапу діяльності з Zoe Dugal, deputy director of CANADEM.

Свою експертну оцінку і пропозиції щодо напрацювань і Стратегічного плану Ради з ДІ на трирічний період надали Aleksandra Churkina, заступник Міністра соціальної політики України з питань європейської інтеграції в Міністерство Соціальної Політики України, та Олександр Ярема (Yarema Oleksandr), заступник Міністра в Міністерство України у справах сім'ї, молоді та спорту.

Ми надзвичайно вдячні організаторам, партнерам, хто сприяв організації і проведенню цього змістовного заходу. Бо кожна дитина - велика цінність, і її думка важлива.

joomlamodniyportal.ru