Вихованці "ПАДІЮНу" відвідали ровесників зі Сходу України, які навчаються та відпочивають на Закарпатті

polana-gzshЧотири десятки "падіюнівців" - вихованців і педагогів Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості "ПАДІЮН" завітали вчора, 20 жовтня, з творчим візитом до гостей із Донеччини, які в рамках проекту "Схід і Захід - разом" впродовж десяти днів навчаються та відпочивають на Закарпатті.

Двадцять сім дітей та їх керівників гостинно приймає санаторій "Поляна", що в Свалявському районі. Тут у їхньому розпорядженні комфортні умови проживання, смачна закарпатська кухня, цікаве дозвілля. Донеччани відвідують найближчу школу, що розташована поряд із санаторієм, адже усі вони - старшокласники, учні 10-11 класів, тож навчання пропускати не бажано.
Керівник групи, начальник донецького обласного відділу міліції у справах дітей Костянтин Миколайович Ликов розповів, що діти, які беруть участь у проекті, є безпосередніми свідками всіх жахів війни. Вони ховалися під час обстрілів і бомбардувань у підвалах, вони бачили руйнування будівель, смерть сусідів і рідних. Мета проекту - розповісти про пережите, про те, якою страшною є війна, якими непоправимими можуть бути її наслідки, і як потрібен мир всій нашій країні. А ще - показати дітям зі Сходу Закарпаття, познайомити з його природою, культурою та звичаями, дати можливість поспілкуватися з ровесниками, а також відпочити, оздоровитись та набратись нових позитивних вражень.
Саме такі, надзвичайно позитивні емоції, викликав концерт "Я люблю Україну", що його презентував донеччанам "ПАДІЮН". На сцені лунали пісні у виконанні кращих вокалістів палацу, Народний художній колектив ансамбль танцю "Танцювальна корпорація друзів" виконав декілька запальних хореографічних композицій, а харизматичні ведучі своїми палкими словами про Батьківщину викликали овації та не залишили байдужих у залі. Глядачі були у захваті, аплодували артистам стоячи.
Після концерту на гостей зі Сходу чекали захоплюючі майстер-класи від досвідчених педагогів палацу. Заняття обирали за інтересами: виготовлення листівок, пантоміма чи спелеотуризм. Тетяна Мацола, керівник гуртка "Креативний дизайн", навчила дітей робити гарні подарункові листівки власноруч, Марина Шайбнер, керівник гуртка "Енергія мім", допомагала опановувати сценічну майстерність, розповідала про особливості пантоміми. А керівник спелеосекції Олеся Монич поділилася багаторічним досвідом участі у природоохоронних рейдах та експедиціях, змаганнях із пішохідного і гірського туризму, розповідала про прийоми скелелазіння, техніку проникнення під землю і методи безпечної роботи у печерах, а ще - навчила всіх охочих в'язати спеціальні вузли.
У п'ятницю, 23 жовтня, відбудеться наступна, не менш цікава зустріч із донецькими старшокласниками, на якій їх чекає супер-квест та фото сесія в етнічних костюмах.

joomlamodniyportal.ru