«Радісні» Новорічні свята

radistnyПриглушене світло… Високий чистий голос виводить коляду… Дитяча колисанка, вкрита гаптованою мережкою… Так незвично почалися цього року Новорічні свята в школі раннього розвитку «Радість». Маленькі глядачі, звиклі до веселої веремії казкових персонажів, сиділи притихлі і вражені. На сцені перед ними відбувалося диво. І диво відбувалося в маленьких сердечках. Вслід за артистами вони виводили тоненькими голосами колядки, щедрівки, хвилювалися, переживали, раділи і веселилися…
Незвичний сценарій вразив і дорослих глядачів. За тридцять хвилин маленькі артисти дитячого театру «Райдуга» створили на сцені дивовижне відчуття Різдва – справжнього, домашнього, чистого, доброго, світлого. Казка закінчилася – а покидати зал ніхто не хотів. Автору, режисеру і постановнику вистави Світлані Лутак довелося перервати оплески і нагадати малятам, що на них чекають подарунки. Тримаючись за руки, поспішали діти до ялинки. За малечею потяглися й батьки. А там уже – традиційний хоровод із Дідом Морозом та Снігуронькою! І, звичайно ж, подарунки! Повні мішки подарунків!
Притискаючи пакуночки до грудей, дітвора виходила з палацу, радісно переповідаючи батькам все, що сьогодні побачили. Свято вдалося!
А ми тихенько заглянули за лаштунки цього свята, аби поглянути на тих, хто його створив. І побачили втомлених, але задоволених, вихованців студії пантоміми «Енергія-мім», які за якихось два тижні разом з педагогом Мариною Шайбнер провели кільканадцять масовок для дітлахів; професійного Діда Мороза Юрія Грецького та чарівну Снігуроньку Даніеллу Лукач; педагогів школи «Радість», які кожне заняття перетворюють на захоплюючу гру. Запримітили й стратегів та розпорядників усіх свят у «Радості» Валерію Карватську та Софію Кучеряву, що поспішали навести лад із десятками коробок, мішків, аби кожне «падіюнчатко» отримало подарунок. Ну і, звичайно, тих, хто подарував за ці дні глядачам стільки радості і живих емоцій, – щасливих артистів дитячого театру «Райдуга», які вже давно переросли рамки аматорського дитячого театру.

Олеся Маркович

joomlamodniyportal.ru