В чому суть педагогічної творчості?

Відповідь на це питання шукали педагоги  „ПАДІЮНу” на семінарі-тренінгу з елементами брейн-рингу, який провела завідувачка інформаційно-методичного відділу Мирослава Черленяк. Досвідченому методисту вдалося створити креативне середовище, яке спонукало педагогів до проявів творчого мислення і поведінки.

Педагоги за допомогою анкети  визначили свою готовність до інноваційної творчої діяльності, отримали нову корисну інформацію та самі змогли проявити свої професійні знання, креативність, фантазію та винахідливість. Повчальною притчею на початку семінару Мирославі Андріївні вдалося мотивувати учасників   до зацікавленої, продуктивної, творчої роботи.  Адже у позашкіллі працюють лише фанатично налаштовані до творчості люди.        

Особливо старалися педагоги у змагальних завданнях, зокрема, в якому потрібно було описати творчого педагога від імені відомих митців та педагогів: Золтана Баконія, Святослава Вакарчука та Ліни Костенко. Були й інші творчі завдання, з якими команди  „Гармонія”, „Музика”, „Дитина” справилися на відмінно, змогли проявити  творчу активність, нестандартність мислення, образну пам’ять і творчу уяву, швидкість та творчість думки. Цей захід став ще однією цеглинкою, яка мотивує та надихає, підтримує переконаність педагогів у важливості їх праці для розвитку особистості дитини, майбутнього українського народу. Наприкінці семінару усі дійшли висновку:  педагогічна творчість – обов’язкова складова педагогічної майстерності, а також: займатись тим, що любиш, - свобода,  любити те, чим займаєшся – щастя!

joomlamodniyportal.ru