Форум учнівського врядування закарпатського школярства «Народжені незалежними»

29 – 30 березня  в ПАДІЮНі відбувалася  подія, на яку чекали всі лідери обласного учнівського самоврядування «Нове покоління»!  Цей дводенний форум для юних лідерів та їх координаторів, у якому  взяло участь  більше 120  найактивніших закарпатських школярів,  став потужним та новим досвідом  як для молоді так і для організаторів.  Адже вперше, учасники бору  мали можливість спілкуватись , працювати  та відпочивати у такому довготривалому режимі.    

Вже за традицією форум розпочався із гімну України у  супровіді  фортеп'яно , далі закарпатську молодь привітала директорка «ПАДІЮНу» Світлана Ганущина,  начальник відділу  молодіжної політики Ірина Савченко та Ніна Ломпарт представник ГО "Інститут сприяння розвитку громадянського суспільства" .  Далі згідно програми  звітували про пророблену роботу та анонсували про  нові проекти та акції  президент парламенту Назар Староста та уповноважена особа обласного парламенту Еріка Станко. Жваве обговорення та зацікавлення  у колі лідерів викликали проекти «Знаю професію зсередини» та «Поговори і мною», а також поїздка у дитячий будинок, що находиться у Хустському районі, де лідери «Нове покоління» планують поїхати 13 квітня разом із командою перукарів, щоб поспілкуватись та зробити модні  зачіски для діток перед Пасхою. 

Іршавська лідерка Стефанія Пацкан роповідала про створення молодіжної ради в Іршаві та співпрацю із владою, а лідерка і села Поляна, що на Свалявщині ,  Діана Бондаренко  презентувала екологічні проекти та розказувала про правознавчу  вікторину, яка проводилась лідерами Свалявщини. Представники кожного району  прозвітували про проведення благодійних заходів  у закарпатській області, щоб потім у рамках естафети Прапору доброчинності  презентувати їх  всеукраїнському  форумі та з честю передати іншій області. 

Опісля перерви на каву та смачне какао з лідерами працювала  перша гостя - Катерина Станкевич-Коваль, голова ГО «Екосфера» з тренігом «Зберегти планету». Мета тренінгу вкотре наголосити на важливих проблемах, які стосуються зміни клімату та глобального потепління.

      Після смачного обіду, лідери продовжили працювати із тренерами, які приїхали  Києва та Дніпра:    

 - «Футуризм» - Єдуард Юрченко, кандидат філософських наук; 

- «Інтермаріум» - Дутчак Владислав кандидат філософських наук, доцент;

- «Селф-менеджменент» - Бірюк Ярослава івент -менеджерка INFORUM кураторка культурно-мистецької платформи «ПАТРІОТ»;

- Лідерство=ефективне управління!? Чи легко бути тим, хто бачить проблему?» - Марія Симкович, методист  Управління освіти м. Ужгород;

- «Стукайте і вам відчинять» Даніель Самсонов – журналіст телеканалу Тиса.

Координатори взяли участь  міні-семінарі, а також для них  був проведений тренінг «Агресія. Як їй протистояти?»

Ввечері на всіх учасників форуму очікувала лідерська вечірка, на якій відувся конкурс лідерських талантів та запальна дискотека. На другий день лідерів очікувала екскурсія містом і знаними  екскурсоводами нашого краю, лідерський пікнік, планування роботи та поїздок на весняно-літній період. 

Форум учнівського врядування «Народжені незалежними» -  захід, де молодь може реалізувати себе, познайомитись  з однодумцями, навчитись новому і сформувати свій шлях та напрямок у доросле життя, саме тому його програма була насиченою та змістовною . Багато людей доклало зусиль, щоб цей форум відбувся, вклад кожного у цю справу є дуже важливим, адже інвестування в дітей - найкраще капіталовкладення.

 

joomlamodniyportal.ru