«Смарагдові витоки»

ХІІ Міжнародний дитячо-юнацький фестиваль-конкурс народного мистецтва „Смарагдові витоки” проходив 11-12 травня в місті Мукачеві. Цього року сюди приїхали діти з 16 областей України, які презентували на фестивалі мистецтво свого району, області, країни. Фестиваль проводився у місцевому парку,

який став на два дні осередком дитячої творчості. Зі сцени лунали виступи вокальних виконавців, запальні танці, інструментальна музика, фольклор. Твори образотворчого мистецтва, фотомистецтва, вироби декоративно-ужиткового, декоративно-прикладного мистецтва та художніх ремесел – все це можна було побачити на фестивалі.

Вихованці Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН” впевнено презентували свою творчість: серед учасників, які брали участь у конкурсі диплом ІІ ступеню здобули Черній Данило, Русанова Олександра в номінації  „Декоративно-прикладне мистецтво, художні ремесла” (художня обробка паперу та картону), Негер Домініка в номінації „Декоративно-ужиткове мистецтво” (художня обробка текстильних та волокнистих матеріалів), Усова Мілена, Жолтані Іван, Левшаков Валерій в номінації „Декоративно-прикладне мистецтво, художні ремесла” (кераміка і гончарство). Диплом ІІІ ступеню одержала Шафран Анна в номінації „Декоративно-прикладне мистецтво, художні ремесла” (кераміка і гончарство) та диплом учасника фестивалю отримала Стадніченко Ксенія, яка змагалася в номінації „Вокальне мистецтво” (солісти). Дирекція фестивалю також відмітила Подякою Міжнародного дитячо-юнацького фестивалю народного мистецтва „Смарагдові витоки” педагогів „ПАДІЮНу” Негер Кристину Калманівну, Орос Наталію Михайлівну, Білоус Інну Василівну та Жолтані Христину Юріївну за вагомий внесок у розвиток дитячої творчості.

Вітаємо з вагомими досягненнями юних падіюнівців та бажаємо їм невичерпної жаги до творчості, нових перемог та вражень.

joomlamodniyportal.ru