Уже більше п’яти років пишеться дітьми області історія воєнного літопису українців…

Уже п’ятий  рік поспіль Збройні Сили України виконують свою почесну місію - захищають територію України та мирний сон громадян. За ці п’ять років армія змінилась і стала такою, якою можна лише пишатись. Але серця українців сповнені смутком, адже всі з нетерпінням чекають тих часів,

коли у воєнному літописі українців можна буде з полегшенням поставити крапку. День Збройних сил України відзначають 6 грудня. Напередодні цього свята на Закарпатті підбивають підсумки обласного конкурсу літературних творів, творів образотворчого мистецтва та фоторобіт на тему: „Захисники України: історія та сьогодення”. Так і цьогоріч у Закарпатському обласному палаці дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН”  30 листопада вітали мужніх та самовідданих оборонців нашої держави, а також нагороджували тих учнів, які своєю творчістю славили ім’я захисника України, увіковічнили його подвиг у своїх малюнках, поезії та на фотографіях. 

 Свято відкрила директор департаменту освіти і науки облдержадміністрації Ганна Іванівна Сопкова, яка відмітила, що „… уже п’ятий рік поспіль зала „ПАДІЮНу” збирає на  святі найкращих діток, які беруть участь в обласному конкурсі,  пишуть найкращу поезію, листи воїнам, малюють та роблять зворушливі світлини.  Щирі слова вдячності  Ганна Іванівна висловила  всім присутнім на святі: дітям, педагогам, а також  воїнам,  учасникам АТО, ветеранам.

Вихованці „ПАДІЮНу” привітали військових і вручили їм подарунки, зроблені своїми руками, а загиблих воїнів вшанували хвилиною мовчання. Звертаючись зі сцени до усіх присутніх, заступник військового комісара, Петро Михайлович Марко не розказував про жахіття сьогоднішньої війни, а наголосив: „ Ми всі робимо одну справу – боронимо Україну: хтось зі зброєю в руках, а хтось, як учні, педагоги, – своєю підтримкою через вірш, лист, малюнок. Кожна така річ там, на фронті, стає оберегом, який воїни беруть з собою в бій і тримають біля серця”. 

 В урочистій обстановці, під нестихаючі оплески  Ганна Іванівна Сопкова та заступник голови обласної державної адміністрації Ольга Валеріївна Травіна вручили  переможцям конкурсу  грошову винагороду, а також додаткову- заохочувальну, адже  чудових та щирих робіт надійшло дуже багато і важко було обирати найкращі. Кращі  роботи традиційно увійдуть до альманаху, цього року це вже п’ятий том, а  переглянути роботи можна на виставці в „ПАДІЮНі”.

Історія та сьогодення у концертній програмі тісно переплелися. Блискуче виступили на сцені талановиті зірочки „ПАДІЮНу”, порадували глядачів улюблені всіма „Танцювальна корпорація друзів” і студія сучасного танцю „Бліц”. Щирі сльози і усмішку крізь сум викликали у гостей свята зворушливі пісні у виконанні вокалістів палацу. Кожен виступ дарував позитивну енергетику, вселяв оптимізм, надихав на творчість, але водночас змушував задуматися над багатством, яким ми володіємо, вчили цінувати і примножувати кожну щасливу мить.

Свято стало ще однією сторінкою, яку ми всі разом вписали в літопис українського народу, нашого краю. І допоки ми разом будемо старанно й щиро творити історію правди, історію нашого життя, Україна житиме, і її шлях пролягатиме через наші серця, через наші душі.

joomlamodniyportal.ru