Чарівний світ музики Моцарта

27 січня 1756 р. в австрійському місті Зальцбург з'явився на світ майбутній геніальний композитор - Вольфганг Амадей Моцарт, який прожив всього 35 років, але за цей недовгий період вніс надзвичайно величезний вклад в музичне мистецтво. Його називали музичним вундеркіндом, диво-дитиною,

наступні покоління повсякчас намагались розгадати таємницю Генія, а його музику вважають цілющою – вчені навіть вигадали термін „ефект Моцарта”. В зимові дні в усьому світі твори Вольфганга Амадея Моцарта звучать по-особливому вагомо: відбуваються незвичні концерти, створюються знакові проекти.

Вихованці гуртка „Фортепіано” Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості „ПАДІЮН” також долучилися до відзначення річниці з дня народження видатного композитора. Спільно з своїм педагогом-наставником, Марченко Ольгою Володимирівною, підготували цікаву концертну програму, в якій прозвучали відомі усім фортепіанні твори.  Мистецький захід став нагодою ще ближче пізнати багатогранну творчість Моцарта, більше дізнатися про цю унікальну постать та насолодитися його ні з чим незрівнянною музикою. 

Для багатьох вихованців це був перший виступ „на публіку”, так званий „дебют”. І всі справилися з цим завданням на „відмінно”. Діти виконували музику Моцарта з великим захопленням, старанно та вправно, як їх того навчила їх педагог. 

У концерті звучали такі відомі твори як „Адажіо” (сі мажор), „Весняна пісня”, „Контрданс”, „Менуети”, „Бурре”, „Соната” (до мажор) І ч,  уривок із симфонії № 40, соль-мінор І та ІІІ частини, арія Папагено з опери „Чарівна флейта” (соль-мажор), „Арія Фігаро”, „Арія з опери Дон Жуан” тощо.

Музика Моцарта переступила межі свого часу. Щоб ви не побажали знайти в музиці, - ви знайдете у Моцарта. Музика Моцарта продовжує вводити незлічену кількість юних піаністів у чудовий світ музики, у осяйний світ музики Моцарта. А якщо живе музика Моцарта, то живе і він.

joomlamodniyportal.ru