“Мій мальовничий край” - нагородження переможців!

Щороку в січні педагоги відділу образотворчого та декоративно-ужиткового мистецтва “ПАДІЮНу” підводять підсумки традиційної відкритої обласної виставки-конкурсу “Мій мальовничий край”, присвяченої пам’яті художника і педагога, засновника образотворчої студії  – З.С. Баконія. Цьогоріч у палаці відзначили 107-му річницю з Дня народження Заслуженого вчителя України, якого дуже любили діти, адже він працював для них понад 40 років, прививаючи любов до малювання і виховуючи почуття прекрасного. 

У конкурсі взяли участь вихованці  закладів позашкільної освіти області у двох номінаціях: “образотворче мистецтво” та “декоративно-ужиткове мистецтво” у двох  вікових категоріях: “5-10 р.”,  “10-15 р.” 

Найкращі з робіт були представлені на виставці, а переможців конкурсу вітали 1 лютого у фойє палацу. 

“Ми продовжуємо себе в дітях, молоді. І не все одно, що понесуть вони у своїх серцях у майбутнє”, - казав З.С. Баконій. І ми бачимо, що ті зерна доброти, любові до мистецтва та вміння дарувати часточку себе іншим проростають і далі в наших нинішніх студійцях.

Призерів привітали заступник директора Закарпатського обласного палацу дитячої та юнацької творчості "ПАДІЮН" – Галина Пендерецька та керівник Зразкового художнього колективу Студії образотворчого мистецтва імені З.С. Баконія – Андрій Надь. 

Прийшов привітати студійців і колишній вихованець Золтана Баконія член Національної спілки художників України, викладач з образотворчого мистецтва Ужгородської дитячої школи мистецтв Василь Вовчок.

Цього ж вечора відбулося нагородження маленьких художників Закарпаття, які долучилися до конкурсу “Ми малюємо “ПАДІЮН”. Найкращі роботи конкурсантів прикрасили новий календар 2023 року, а їхні юні автори  отримали грамоти та календарики у подарунок. 

Дякуємо усім тим, без кого наша зустріч була б неможливою – талановитим діткам нашої непереможної, сильної та надихаючої України.

joomlamodniyportal.ru