Національно-патріотичне виховання у сучасному освітньому просторі позашкільної освіти

4 квітня 2023 року вихованці гуртків «ПАДІЮНу» разом зі своїми керівниками взяли участь у навчально-тренувальному вишколі, а саме стрільбі з пневматичної гвинтівки. Організував захід відділ національно-патріотичного виховання. Практичне навчання відбулося у приміщенні Ужгородської ЗОШ І-ІІІ ступенів №20 – ліцей «Лідер». 

Мета вишколу – посилення патріотичного виховання учнівської молоді, набуття та закріплення на практиці навичок військової допризовної підготовки, освоєння стрільби з пневматичної гвинтівки.

Тренування провів вчитель предмета «Захист України» підполковник Геннадій Шмігельський. Особлива увага була приділена безпечному поводженню зі зброєю. Для влучного потрапляння в ціль важливими є багато факторів, які стрілець повинен знати і правильно застосувати на практиці. Геннадій Валерійович наголосив на важливості вивчення військової справи, особливо зараз, коли  відбувається російська агресія проти нашої держави. До речі, пан Шмігельський – бойовий офіцер, артилерист, має стаж педагогічної діяльності понад 20 років, багато уваги приділяє патріотичному вихованню учнівської молоді. 

Стрільба ж на вишколі здійснювалася з положення сидячи. Під час стрільби Геннадій Валерійович корегував дії гуртківців, допомагав правильно прицілитися, зарядити гвинтівку, відзначав влучні та невлучні постріли та вказував на недоліки. 

Щоб вивчитися вправно стріляти, треба не один місяць регулярних тренувань, але практичний вишкіл дав можливість ознайомитися з основами стрільби. Гуртківці отримали початкові навички з вогневої підготовки, освоїли правила заряджання та стрільби з пневматичної гвинтівки.   

Під час таких навчальних вишколів формується громадянин-патріот, глибоке розуміння ним свого громадянського обов’язку, готовності до захисту своєї Вітчизни.

joomlamodniyportal.ru